Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Επι ποδός πολέμου η Κολωνία, φόβοι για ταραχές με Τούρκους

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας στην Κολωνία, λόγω συγκεντρώσεων υπέρ και εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Η μία ειναι από υποστηρικτές του Ερντογάν και η άλλη, εναντίον του τούρκου προέδρου διοργανώνεται από ακροδεξιούς. 
Χιλιάδες υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήδη συγκεντρώνονται στο κέντρο της Κολωνίας, για να διαδηλώσουν σε ένδειξη υποστήριξης στον τούρκο πρόεδρο.
Η γερμανική αστυνομία έχει αναπτύξει 2.700 στελέχη της και αναμένει ότι έως και 30.000 διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν για να διαδηλώσουν υπέρ του τούρκου προέδρου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας απαγόρευσε τη μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών, απορρίπτωντας το σχετικό αίτημα των διοργανωτών της συγκέντρωσης. 
Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί δια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. 
Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και  οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων.
Ηδη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ακροδεξιών οργανώσεων ενάντια στον Τουρκο πρόεδρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου