Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Να μην κλείσει το Ελληνικό Νηπιαγωγείο στο Μπίλεφελντ Γερμανίας

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αναφορά που κατέθεσε στη βουλή ζητά από τον υπουργό Παιδείας, κ. Νίκο Φίλη να μην κλείσει το ελληνικό νηπιαγωγείο στην περιοχή Μπίλεφελντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία.
Ο κ. Χαρακόπουλος με την αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα α) του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών των Ελληνικών Σχολείων (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) της περιοχής Μπίλεφελντ, που διατυπώθηκε με επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας -η οποία παραμένει από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αναπάντητη(!)- και β) του κ. Νικολάου Καλύβα, εκλεγμένου μέλους του ιδίου Συλλόγου, που επανέρχεται για το ίδιο ζήτημα τον Ιούνιο.
Στις επιστολές αναφέρεται ότι «στις 18.03.2016 και ενώ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου συμμετέχοντας στην σχολική εορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου κρατούσαν τις ελληνικές σημαίες τους γεμάτα υπερηφάνεια, ο αρμόδιος συντονιστής εκπαίδευσης φρόντισε να ενημερώσει τηλεφωνικά τον διευθυντή του ελληνικού Δημοτικού σχολείου Μπίλεφελντ και την νηπιαγωγό, ότι το Νηπιαγωγείο από την επόμενη σχολική χρονιά θα πάψει να λειτουργεί. Ζητήθηκε μάλιστα, από τον διευθυντή του σχολείου η άμεση κοινοποίηση αυτής της απόφασης στους γονείς. Ο διευθυντής του σχολείου, όπως όφειλε, συγκέντρωσε όλους τους γονείς και μας ενημέρωσε για το άμεσο κλείσιμο του Νηπιαγωγείου από την επόμενη σχολική χρονιά. Όταν ρωτήσαμε για το αν υπάρχει μια γραπτή ανακοίνωση που να κοινοποιεί αυτό το γεγονός, η απάντηση του διευθυντή ήταν, ότι πρόκειται για τηλεφωνική εντολή του αρμόδιου συντονιστή εκπαίδευσης»
Και προσθέτουν ότι «το Νηπιαγωγείο μαζί με το Δημοτικό Μπίλεφελντ μετράνε περί τα 30 χρόνια λειτουργίας. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται η λειτουργία τους είναι μείζονος σημασίας για την εκπαίδευση όλων των ελλήνων της περιοχής». Επίσης ενημερώνουν ότι «στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο, φοιτούνε προνήπια που τώρα βλέπουν τις πόρτες του Νηπιαγωγείου να κλείνουν. Δεν τους εξασφαλίζεται καμιά θέση σε γερμανικά Νηπιαγωγεία, καθώς οι προθεσμίες εγγραφών σε αυτά, είχαν ήδη τελειώσει πολύ πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος του ελληνικού Νηπιαγωγείου. Ο αριθμός των νηπίων που αυτήν την στιγμή αναμένουν γα την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο, αριθμεί 10 παιδιά, (αριθμός που σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχε προηγηθεί η τηλεφωνική εντολή του συντονιστή εκπαίδευσης και η πρόθεση για την αναστολή της λειτουργίας του»
Και οι γονείς καταλήγουν «Απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος:
1) Την έγγραφη δέσμευση για ανεμπόδιστη και περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

2) Την άμεση εγγραφή των παιδιών μας στο Νηπιαγωγείο για τη σχολική χρονιά 2016/17».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου