Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Eξετάζουν την κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ

Την κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε εκείνος που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα ως ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της, ο Αδόλφος Χίτλερ, εξετάζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως διευκρίνισε το απόγευμα η εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών, η υποστήριξη από μέρους του υπουργού, της κατεδάφισης του κτιρίου ως «η καθαρότερη λύση», αποτελεί προσωπική του άποψη και θα πρέπει φυσικά να εξεταστεί εάν κάτι τέτοιο μπορεί από νομική άποψη να υλοποιηθεί.
Πριν από μόλις από δύο εβδομάδες, γράφει το ΑΜΠΕ, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει την απαλλοτρίωση του κτιρίου, το οποίο από το 1972 νοικιάζει το ίδιο από τους ιδιοκτήτες του, καταβάλλοντας προσπάθειες για να μην γίνει το σπίτι ένα είδος «μνημείου και τόπου προσκύνησης» για ανθρώπους με εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, ωστόσο, στο πλαίσιο του ενοικιοστασίου, αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμα εφικτό.
Κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, διοργανώνονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις μπροστά στο σπίτι, ωστόσο αυτό δεν αποτρέπει, από την άλλη, τους οπαδούς του ναζισμού να προσέρχονται στη διάρκεια του χρόνου στο σημείο αυτό για «προσκύνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου