Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ

αγάπη και να επιστρέψει στην εργασία τουΟ Τόμας Μάνινγκ, ο οποίος επιβίωσε από καρκίνο του πέους, έγινε, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News, ο πρώτος άνδρας, στις ΗΠΑ, ο οποίος απέκτησε ένα νέο πέος, έπειτα από μεταμόσχευση.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στην Βοστώνη, επιβεβαίωσε ότι έφερε εις πέρας την 15ωρη διαδικασία της «συγκόλλησης» του νέου πέους, από θανόντα δωρητή, στο σώμα του λήπτη.
Ο δρ. Κέρτις Σετρούλο, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, δήλωσε στους New York Times ότι ο 64χρονος Μάνινγκ θα μπορεί να ουρεί φυσιολογικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ θα μπορεί να ανακτήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα μέσα στους επόμενους μήνες.
Ο ίδιος ο Μάνινγκ δήλωσε στους Times της Νέας Υόρκης πως ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά του -είναι τραπεζικός διανομέας- αλλά και να βρει την αγάπη. «Αν είμαι τυχερός, θα επανέλθω στο 75% αυτού που ήμουν» σημείωσε, για να προσθέσει: «Πριν από την εγχείρηση ήμουν στο 10%».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους έγινε στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο του 2014, σε έναν 21χρονο άνδρα. Ο πρώτος άνδρας, ωστόσο, που έγινε δέκτης ενός ξένου πέους, ήταν ένας Κινέζος, το 2005.
Αν και μετά την επέμβαση όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, ο ίδιος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν το νέο πέος, δύο εβδομάδες αργότερα, επειδή δημιουργούσε σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα σ εκείνον και τη γυναίκα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου