Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Σκάνδαλο με γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον 50 μαθητριών λυκείου

Σκάνδαλο μεγατόνων έχει ξεσπάσει στη Βοστόνη μετά την αποκάλυψη γυμνών φωτογραφιών τουλάχιστον 50 μαθητριών του Duxbury High School.
Οι εν λόγω φωτογραφίες ήταν αποθηκευμένες στο Dropbox. Οι ερευνητές της ειδικής υπηρεσία
εντοπισμού ηλεκτρονικού εγκλήματος ενεργοποίησε η αστυνομία της Βοστόνης, προκειμένου να εντοπίσει το διαχειριστή.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Duxbury, Matthew Clancy κάποιες από τις φωτογραφίες ήταν ψεύτικες αναφέρει σε δημοσίευμά της το CBS Boston.
Οι γονείς των κοριτσιών ήρθαν σε επαφή με τους ερευνητές προσπαθώντας να μάθουν αν οι κόρες τους βρίσκονται σε κάποια από τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες ήταν selfie και είχαν υποκλαπεί μέσω ειδικού συστήματος από τα κινητά ή τα τάμπλετς των κοριτσιών, ενώ πολλές από αυτές τις εικόνες, ήταν κατασκευασμένες μέσω ειδικής επεξεργασίας στον υπολογιστή. "Τα κορίτσια αυτά έκαναν ένα λάθος, αλλά παραμένουν μαθήτριες. Έτσι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να τις κρίνει, ή να καταδικάσει το μέλλον τους, στιγματίζοντας την υπόλοιπη ζωή τους για μία απερισκεψία της στιγμής", δήλωσε ο Clancy. "Αυτά τα παιδιά, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι φωτογραφίες αυτές θα βρίσκονται στο διαδίκτυο για πάντα και θα είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε θέλει να τις βλάψει", συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας ένα θέμα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στον πολύ κόσμο. 
Όπως αναφέρει η Boston Herald, ο χρήστης απειλούσε τα κορίτσια λέγοντας τους ότι αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά του, θα στείλει τις φωτογραφίες τους στα αγόρια τους. Οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν άμεσα με τους διαχειριστές του Dropbox στο San Francisco και τους ζήτησαν να μπλοκάρουν τον συγκεκριμένο "αποθηκευτικό χώρο", καθώς και να συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην ταυτοποίηση του χρήστη που τον δημιούργησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου