Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Ο ISIS εκτοξεύει απειλές κατά Λονδίνου, Βερολίνου και Ρώμης

Μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των Βρυξελλών, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως αποφάσισε να στραφεί κατά του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Ρωμης.
«Πολεμήστε τους. Ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει μέσω των δικών σας χεριών» είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι
τζιχαντιστές μέσα από το βίντεο που ανέβηκε στα μέσα προπαγάνδας που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές και καλεί τους μαχητές του να σκοτώνουν τους «απίστους», όπου τους συναντούν.
Ο αφηγητής του βίντεο χαρακτηρίζει κάθε παρελθοντική επίθεση ως «προειδοποιητικό μήνυμα» για όσους μάχονται εναντίον τους.

«Αν χθες ήταν το Παρίσι και σήμερα οι Βρυξέλλες, ο Αλλάχ γνωρίζει πού θα είναι αύριο. Μπορεί να είναι στο Λονδίνο ή το Βερολίνο ή τη Ρώμη» ακούγεται να λέει μια φωνή μέσα στο βίντεο ενώ παράλληλα προβάλλονται σκηνές από εκτελέσεις.

Στη συνέχεια, ένα θρησκευτικό τραγούδι ακούγεται στο βίντεο, ενώ καλούνται τζιχαντιστές να πραγματοποιούν ατομικές επιθέσεις εναντίον στα «έθνη του σταυρού» ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία.

Οι στίχοι του τραγουδιού φαίνεται να λένε μεταξύ άλλων: «Θα βαδίσουμε προς τις πύλες του παραδείσου όπου μας περιμένουν οι παρθένες μας».

Στο ίδιο βίντεο προβάλλεται ο πύργος του Άιφελ να γκρεμίζεται, ανάμεσα σε φωτιές και εκρήξεις.

Το νέο απειλητικό βίντεο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από την ομάδα «Al Wa'ad Media Production», η οποία είναι υποστηρίκτρια του Ισλαμικού Κράτους και προβάλλεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι η βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος τους ενώ ένας άνδρας να λέει: « Αυτό το μήνυμα είναι για εσάς έθνη του σταυρού. Να γνωρίζετε πως οι επιλογές σας είναι λίγες, είτε θα ασπαστείτε το Ισλάμ, είτε θα δώσετε φόρο [για να ζήσετε], είτε θα παγώστε τον πόλεμο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου