Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων και της Προέδρου κας Θεοδώρας Τζιτζιλάκη. Ο κ. Θεοδωρίδης θα παραβρεθεί στις
τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος με τίτλο «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ» που θα πλαισιώσει τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού προγράμματος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, Εξοχότατη κα Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δραστηριότητες του εμπορικού τομέα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επαγγελματιών, με έμφαση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα στο Μόναχο. Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην ποιότητα των  προϊόντων που παράγονται στην Πελλαία Γη, στην μεγάλη αύξηση των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια που αποτέλεσε τον μοχλό ανάπτυξης της τοπικής αγροτικής οικονομίας και στις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας. Παράλληλα, η κα Κωνσταντινοπούλου συμφώνησε ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν χάσει τη θέση τους στη γερμανική αγορά, από ανταγωνίστριες χώρες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί μέσα από διμερείς εμπορικές συνεργασίες. Επιπλέον, η κα Πρόξενος εξήρε την προσφορά της Ελληνικής Ομογένειας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του Όθωνα στο Μόναχο με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ελληνικής Κοινότητας και όλων των συλλόγων, φορέων και τοπικών αρχών της πόλης. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος κ. Μπίνος αποδέχτηκαν την πρόσκληση για να συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Αλμωπίας στις εκδηλώσεις που, για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουλίου.

Η ατζέντα της επίσκεψης του κ. Θεοδωρίδη περιλαμβάνει, το Σάββατο, 2/4, τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, καθώς και συναντήσεις με θέμα τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου