Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Σήμανση οδού στα ελληνικά στη Νέα Υόρκη


Η παγκόσμια πρωτεύουσα, κατά πολλούς, Νέα Υόρκη, όπου πάρα πολλοί ομογενείς ζουν και διαπρέπουν για δεκαετίες, απέκτησε σήμανση δρόμου της στα ελληνικά. Πρόκειται για την οδό «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».
Τα αποκαλυπτήρια της σήμανσης, στον πυλώνα της οδού Con Edison στη συμβολή της 30ής Οδού και της 37ης Λεωφόρου στην Αστόρια -έξω από τα γραφεία της ημερήσιας ομογενειακής εφημερίδας  «Εθνικός Κήρυξ»- έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με αφορμή και την 101η επέτειο από την ίδρυση του «ΕΚ». Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 1915.
Από την τελετή της μετανομασίας της Οδού «Εθνικός Κήρυξ – Herald Way».
Η σχετική απόφαση της ονοματοδοσίας ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης και επικυρώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Bill de Blasio στα τέλη Φεβρουαρίου.
Εγκρίθηκε, για πρώτη φορά η εγγραφή του ονόματος της οδού στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στο Κουίνς. Επίσης είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που ένας δρόμος της Νέας Υόρκης φέρει το όνομα ενός ιδρύματος του Ελληνισμού, όπως ο «Εθνικός Κήρυκας», ο οποίος πέρυσι γιόρτασε τα 100 χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας.
«Εχουμε μια ιστορία που υπερβαίνει τα 100 χρόνια», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι «ο ‘Ε.Κ.’ εκφράζει την Ομογένεια»
Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας [εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου