Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Οι Θεσσαλονικείς που έμαθαν τους Κινέζους να τρωνε γύρο και γεμιστά !

Εξαγωγή πολιτισμού, ελληνικών αρωμάτων, ελληνικών γεύσεων και... γεμιστών! Αυτό κατάφεραν πέντε νέοι από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια κάνουν «χρυσές» δουλειές στην μακρινή Κίνα.

Ο λόγος για τους Σάκη Παπαβασιλείου, Βαγγέλη Αβιστόπουλο, Θωμά Καραβασίλη, Βασίλη Μπαμπαόλο και Μίλτο Τανούσι οι οποίοι μαζί με τον Κινέζο Αν Τζίλι στα τέλη του 2011 δημιούργησαν το πρώτο τους εστιατόριο «Golden Olives» στο νησί Σιαμέν νοτιοδυτικά της Κίνας.

Σήμερα οι νεαροί επιχειρηματίες μετρούν ήδη τρία καταστήματα σε έναν από τους top 5 τουριστικούς προορισμούς της Ανατολής και ετοιμάζονται για το τέταρτο μαγαζί τους.

Δεν έφυγαν από την Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης. Την εγκατέλειψαν γιατί εκεί τους οδήγησε το επιχειρηματικό τους ένστικτο και δαιμόνιο.

Όπως αναφέρουν στο ka-business.gr η επιτυχία τους οφείλεται στο γεγονός ότι τα καταστήματά τους νοιάζονται για τους πελάτες. «Τους σερβίρουμε φαγητό μπάρμπεκιου σε τιμές σε συνθήκες εστιατορίου και σε καλές τιμές» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το μενού τους εκτός από γεμιστά -που είναι ανάρπαστα στους Κινέζους πελάτες τους- περιλαμβάνει επίσης μεγάλη ποικιλία κρεατικών, μπάρμπεκιου, γύρου και σαλάτες. Όλα τα φαγητά τους μαγειρεύονται με φρέσκα και υγιεινά υλικά, πολλά από τα οποία ταξιδεύουν από την Ελλάδα απευθείας για την Κίνα. Ανάρπαστο στους πελάτες του έχει γίνει και το... τζατζίκι!

Οι «Χρυσές Ελιές» όπως μεταφράζεται η ονομασία της αλυσίδας εστιατορίων «Golden Olives» έχουν καθημερινά περισσότερους από 1500 πελάτες. Όπως λένε οι νεαροί ιδιοκτήτες «τα καταστήματά μας αρέσουν στον κόσμο γιατί θυμίζουν Ελλάδα. Οι επισκέπτες μας ταξιδεύουν στην Σαντορίνη και στα υπόλοιπα νησιά, από τα οποία είναι επηρεασμένα τα καταστήματά μας».

Μιλώντας στο ka-business.gr για το μυστικό της επιτυχίας των «Golden Olives» στην μακρινή Κίνα ο Θωμάς Καραβασίλης ένας εκ των ιδιοκτητών σχολιάζει: «Ένα γνήσιο εστιατόριο στην Κινά είναι κάτι διαφορετικό από μόνο του. Τα καταστήματά μας είναι «έξυπνα» εστιατόρια από μόνα τους. Σερβίρουμε σε συνθήκες εστιατόριου και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον για τους κινέζους, φαγητό-μπάρμπεκιου σε καλές τιμές. Και φυσικά η σχέση ποιότητας και τιμής είναι πάντα υπέρ του πελάτη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου