Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Συνελήφθη ένας από τους βασικούς δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην ΚολωνίαΝεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας συνελήφθη στην Ελβετία.


Ο ύποπτος συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν, στη βόρεια Ελβετία, έπειτα από ληστεία σε εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, Κονστάντς. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της Κολονίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από 1 εκατομμύριο το 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου