Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Αμοιβή 150.000 σε όποιον χακάρει το Πεντάγωνο δίνουν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση ανοίγει για πρώτη φορά ένα τέτοιο πρόγραμμα......αν και κάποιες εταιρίες έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν για να ανακαλύψουν bugs σε προγράμματα ή ευπάθειες στην κυβερνοασφάλειά τους.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας θέσπισε μια αμοιβή 150.000 δολαρίων προς οποιονδήποτε χάκερ μπορέσει να βρει ευπάθειες στα συστήματα ασφαλείας του Πενταγώνου.
Το πρόγραμμα «Hack the Pentagon» (χακάρετε το Πεντάγωνο) θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, ενώ θα προσφέρει στους χάκερς έναν νόμιμο τρόπο προκειμένου να αναφέρουν ευπάθειες στην ασφάλεια και να λάβουν και αμοιβή.
Οι χάκερς θα πρέπει να κάνουν εγγραφή ώστε να συμμετάσχουν στον πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας: θα πρέπει να κατέχουν αμερικανικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, να είναι επιλέξιμοι για εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή ελέγχου για τυχόν διάπραξη εγκλημάτων στο παρελθόν.
«Αυτή η πρωτοβουλία θα βάλει σε δοκιμασία την κυβερνοασφάλεια του Υπουργείου, με έναν καινοτόμο αλλά υπεύθυνο τρόπο», ανέφερε σύμφωνα με το CNBC ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, σε δελτίο τύπου.
«Ενθαρρύνω τους χάκερς που θέλουν να τονώσουν τις ψηφιακές μας άμυνες, να συμμετάσχουν στο συναγωνισμό και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους»,πρόσθεσε.
Αυτό είναι το πρώτο τέτοιου είδους πρόγραμμα από την ομοσπονδιακή αμερικανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου