Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Την Ελλάδα βάζει ξανά στο “στόχαστρο” η ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική της, των φραστικών επιθέσεων και απειλών εναντίον της Ελλάδας, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ασκεί εκ νέου κριτική στην Αθήνα, επαινώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για τη στάση της στην προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, η ΠΓΔΜ «έχει συμβάλει έως τώρα στην σταθερότητα της Ευρώπης περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα, ασκεί εμμέσως έντονη κριτική στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σχετικό τηλεγράφημά του. «Υπεύθυνοι για αυτές τις δραματικές σκηνές είναι εκείνοι οι οποίοι συνεχίζουν να εγείρουν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους στον καταυλισμό στην Ειδομένη», σημειώνει η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, η οποία καλεί τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια, όποιος θέλει το καλό των ανθρώπων στον καταυλισμό, πρέπει να τους ενθαρρύνει να δεχθούν τα θερμαινόμενα στερεά καταλύματα που διατίθενται στην Ελλάδα και την περίθαλψη που τους παρέχεται. Αντί αυτού, όπως αναφέρει η ίδια στις δηλώσεις της, συνεχίζεται μεμονωμένα να διαμηνύεται ότι κανείς μπορεί με δική του πρωτοβουλία να μεταβεί στη χώρα της επιθυμίας του, κάτι που, κατά τη γνώμη της, είναι ανεύθυνο και έντονα καταδικαστέο.
Οξεία κριτική στη στάση της Βιέννης απέναντι στην Ελλάδα και ειδικότερα της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, για τις κατηγορίες που εκτοξεύει σε μόνιμη βάση εναντίον της Αθήνας, είχε ασκήσει πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στην οποία μάλιστα εξέφραζε ανησυχίες πως η πολιτική της Αυστρίας θα μπορούσε να προωθήσει τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αυστρία είναι μία καλή φίλη, ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός συμπαθεί πολύ τους Αυστριακούς και ακόμη περισσότερο τον αυστριακό πολιτισμό, ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να υβρίζει και να παίρνει αποφάσεις, προσπαθώντας να «πνίξει» μία χώρα-μέλος της ΕΕ και κατόπιν να έρχεται στην Αθήνα μόνον για το «σόου». «Δεν χρειαζόμαστε κανένα σόου, αλλά μία πολιτική, η οποία προωθεί την ενοποίηση και
υπεραμύνεται της ενότητας της Ευρώπης», είχε προσθέσει ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας την απόρριψη από την Ελλάδα, μίας επίσκεψης της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών στην Αθήνα, η οποία νωρίτερα είχε ψευδώς ισχυριστεί, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, πως ο Έλληνας υπουργός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας της είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Frontex δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου