Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Η Καβάλα τιμώμενη πόλη σε εαρινό πανηγύρι στη Νυρεμβέργη

Το εαρινό πανηγύρι International Tag (διεθνής ημέρα), που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στη Νυρεμβέργη, είναι φέτος αφιερωμένο στην Ελλάδα και στην αδερφή πόλη Καβάλα.

Τον Δήμο Καβάλας στις εκδηλώσεις του θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Αυτό το πανηγύρι που λαμβάνει χώρα 2 φορές τον χρόνο (εαρινό και φθινοπωρινό) από το 1826 με κάποια διαλείμματα, είναι κάτι ανάλογο σαν το Oktoberfest του Μονάχου, αλλά μικρότερο.
Εκτός από την ψυχαγωγία και το φαγητό, κούνιες, καρουζέλ, μεγάλο τροχό κ.λ.π. παρουσιάζονται κάθε μέρα και διάφορες θεματικές δράσεις. Έτσι, κάθε 1η Πέμπτη του πανηγυριού είναι η λεγόμενη International Tag (διεθνής ημέρα) αφιερωμένη σε μια χώρα και σε μια αδερφή πόλη. Φέτος η μέρα αυτή είναι η 31η Μαρτίου , αφιερωμένη για την Ελλάδα και την  αδερφή πόλη Καβάλα. Σε αυτή την εκδήλωση χαιρετίζει κάποιος υπεύθυνος από την τιμώμενη χώρα/πόλη και στην συνέχεια της εκδήλωσης με παραδοσιακή μουσική, χορό, γαστρονομία κ.λ.π. γίνεται ένα μικρό κουϊζ και μια κλήρωση, όπου κάποιος τυχερός κερδίζει συνήθως για 2 άτομα ένα ταξίδι: εισιτήρια και ξενοδοχείο για μια βδομάδα στην τιμώμενη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου