Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Η Βούλα Πατουλίδου στην αγκαλιά της ομογένειας στην Αυστραλία

Γεμάτη από μια άλλη Ελλάδα γύρισε η Βούλα Πατουλίδου από την Αυστραλία όπου έμεινε περίπου δέκα μέρες, φιλοξενούμενη της Ελληνικής Κοινότητας και της Παμμακεδονικής Ένωσης Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ και τη Μελβούρνη.
Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει αυτό που συχνά λέμε στην μητέρα-πατρίδα για τους ομογενείς, ότι ίσως είναι «πιο Έλληνες» από εμάς που ζούμε εδώ.Η Βούλα Πατουλίδου παρευρέθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Περθ, ενώ ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον πρώτο ναό που χτίστηκε από Έλληνες ομογενείς στη Μελβούρνη, στα τέλη του 1800.
Παρόντες στη λειτουργία στη Μελβούρνη ήταν η πρόξενος της Ελλάδας στην αυστραλιανή μεγαλούπολη Χριστίνα Σημαντηράκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης δρ Βασίλης Παπαστεργιάδης, εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων και πολλοί ομογενείς.Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της παραμονής της στην Αυστραλία, επισκέφτηκε πολλά σχολεία στο Περθ και τη Μελβούρνη. Μάλιστα, όπως έγραψε στο προφίλ της στο Facebook, συνειδητοποίησε ότι «ο Ελληνισμός όχι απλά δεν ξέχασε την πατρίδα του, αλλά δημιουργεί ακόμη και διαιωνίζει έναν εξαιρετικά μεγάλο πολιτισμό. Και είναι ευλογία που όλοι οι Έλληνες της ομογένειας κουβαλούν αυτό τον πολιτισμό με τη βοήθεια της πίστης μας».

Στο στάδιο Floreat Athena Football Club, που χτίστηκε από τους ευεργέτες Ευάγγελο και Δέσπω Λίτη
Με τους ομογενείς Ρίτα και Κωνσταντίνο Μπερμπάτη, η Βούλα Πατουλίδου εγκαινίασε το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Ανδρέα «George & Despina Berbatis Gymnasium» στο Περθ, παρουσία του πρωθυπουργού της Δυτικής Αυστραλίας Κόλιν Μπαρνέτ, της γερουσιαστού Λίντα Ρέινολντς και της ομογενούς βουλευτού Ελένης Εβάντζελ.

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη
«Ο ελληνισμός, όσο και αν τον λοιδορούν, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνει, όπου και αν βρίσκεται, κρατά ψηλά τον πολιτισμό. Οι Έλληνες ομογενείς, έχουν δύο πατρίδες στις οποίες εκφράζουν τον ίδιο σεβασμό. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι πολλοί Αυστραλοί έχουν δώσει τη ζωή τους για να είναι ελεύθερη η Μακεδονία, η Ελλάδα.
»Η μεγάλη αυτή δωρεά της οικογένειας Μπερμπάτη στο Ελληνικό σχολείο του Αγίου Ανδρέα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα πολιτισμού στα παιδιά μας και αποδεικνύει ότι τα 3.000 χρόνια της ελληνικής ιστορίας, όταν διδάσκεται στα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χαθούν ποτέ» είπε η ολυμπιονίκης μας.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου