Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Φρανκφούρτη: Μετέφερε κοκαΐνη σε εμφυτεύματα στο στήθος της

Σε εμφυτεύματα που είχαν τοποθετηθεί στο στήθος της είχε κρύψει 1 κιλό κοκαΐνης 24χρονη Κολομβιανή που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης γνωστοποίησαν σήμερα οι τελωνειακές αρχές της Γερμανίας.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν παρατήρησαν τις νωπές ουλές κάτω από το στήθος της γυναίκας κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου στον οποίο την υπέβαλαν την 24η Φεβρουαρίου, ενώ εκείνη παραπονιόταν ότι υπέφερε από οξείς πόνους.
Η γυναίκα παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν τοποθετήσει στο κορμί της κατά τη διάρκεια μιας βιαστικής επέμβασης.
Η 24χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί αφαίρεσαν τα εμφυτεύματα βάρους 500 γραμμαρίων το καθένα με την κοκαΐνη από τα στήθη της.
Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ και τελικός προορισμός τους ήταν η Ισπανία,δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου των τελωνειακών αρχών.
«Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση στη Γερμανία στην οποία ναρκωτικά εισάγονται κατ' αυτόν τον τρόπο» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου Χανς-Γιούργκεν Σμιτ.
Οι αξιωματούχοι των τελωνειακών αρχών σοκαρίστηκαν από το πόσο ερασιτεχνικά έγινε η επέμβαση στη νεαρή γυναίκα. Ο Σμιτ τόνισε ότι οι έμποροι «αδιαφορούν πλήρως για την ανθρώπινη ζωή και τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες μεταφέρουν τα ναρκωτικά οι διακινητές τους».
Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών στην Κολομβία κι εργαζόταν στον αγροτικό τομέα, θα διωχθεί με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και είναι αντιμέτωπη με φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου