Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Το τραπεζικό στέλεχος που έγινε καντινιέρης με ελληνική κουζίνα στο ΛονδίνοΤο τραπεζικό στέλεχος που έγινε καντινιέρης με ελληνική κουζίνα στο Λονδίνο
Μία ελληνική καντίνα στο City του Λονδίνου, στο σημείο όπου χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν πουλάει βρόμικο, αλλά μουσακά, παστίτσιο, σουβλάκι, με αβοκάντο, τζατζίκι ή
μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια, ρυζόγαλο και σπιτική κομπόστα. Το όνομα της καντίνας είναι «Καλημέρα» και ανήκει στον Έλληνα Τηλέμαχο Αργυρίου, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό εργαζόταν ως τραπεζικό στέλεχος στο City. Στα τέλη Νοεμβρίου όμως αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του, μετά από 16 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο.
Ο Τηλέμαχος βρέθηκε στο Λονδίνο μέσω της προηγούμενης δουλειάς του, η οποία τον έστειλε από το Παρίσι στη βρετανική πρωτεύουσα για μία τραπεζική συγχώνευση, κατά την οποία έπεσε στην τραπεζική κρίση του 2008. Έτσι, στο μυαλό του μπήκε η ιδέα να κάνει κάτι δικό του, να φύγει εντελώς από τον τραπεζικό τομέα και να κάνει κάτι που έχει σχέση με την εστίαση, γιατί είναι ένας χώρος που του αρέσει πάρα πολύ και κάτι που έχει επίσης σχέση με την Ελλάδα, γιατί πάντα πίστευε ότι στη χώρα μας έχουμε πάρα πολλά πλεονεκτήματα και δυστυχώς δεν τα έχουμε ακόμη εκμεταλλευτεί όπως πρέπει.
Έτσι, λοιπόν, κατέληξε στην ιδέα να κάνει κάτι στον τομέα του γρήγορου φαγητού, που έχει πολλή πέραση στο Λονδίνο, λόγω του τρόπου ζωής και του τρόπου εργασίας. Αποφάσισε να κάνει κάτι το οποίο να είναι εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, και δη την μοντέρνα ελληνική κουζίνα, τη σύγχρονη, που ξέρουν πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουν καθόλου στο Λονδίνο.
«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες όπως σας είπα, η ανταπόκριση του κοινού είναι πάρα πολύ θετική μέχρι στιγμής»
Στο Λονδίνο υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός στον χώρο της εστίασης από διάφορες κουζίνες, από διάφορους τόπους εστίασης. Είναι πραγματικά η Μέκκα της γαστρονομίας αυτήν τη στιγμή στον κόσμο», λέει ο Τηλέμαχος Αργυρίου.
Το φαγητό της καντίνας γίνεται ανάρπαστο. Πολλοί πελάτες στέλνουν με mail την παραγγελία τους από τις 5 τα ξημερώματα, ενώ άλλοι πηγαίνουν με λίστα και παίρνουν φαγητό για τους συναδέλφους τους. Το σέρβις είναι εξαιρετικά γρήγορο, για να μην δημιουργείται ουρά και για να προλάβουν όλοι να φάνε στο διάλειμμά τους.
«Αυτήν τη στιγμή όντως με γνωρίζετε ως καντινιέρη, αλλά θα ήθελα πιο πολύ στο μέλλον να με δείτε ως εστιάτορα, που έχει διάφορα μέρη όπου αναπτύσσει το φαγητό του», λέει ο Τηλέμαχος Αργυρίου και είμαστε σίγουροι πως θα το καταφέρει.

Πηγή: 
Nea Elliniki Koinotita Esslingen 

1 σχόλιο: