Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Πανήγυρις της Ενορίας Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου
Μέσα σε πνεύμα κατανύξεως και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η Πανήγυρις της Ενορίας Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου εις την οποίαν Ιερατικώς Προϊστάμενος είναι ο π. Χρήστος Φιλιώτης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Της Ι. Πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Την παραμονή (Σάββατο 27η Ιανουαρίου ε.ε.) ο Θεοφιλέστατος αφίχθη εις Biswiller εις την (Ενορίαν Κοιμήσεως της Θεοτόκου), όπου χοροστάτησε εις τον εσπερινόν και εις το τέλος έκοψε την Βασιλόπιττα της Ενορίας παρουσία του Δημάρχου της πόλεως και πολλών πιστών.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τας ευχάς του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και απηύθυνε επίκαιρον λόγον εις τους ενορίτας σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως και πνευματικής χαράς.
Την πρωΐαν της Κυριακής ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον παναγυρίζοντα Ι. Ναόν Τριών Ιεραρχών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου αγ. Ρηγίου εις την οποίαν συμμετείχε πλήθος πιστών και πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες ως και μαθητές του Σχολείου της Παροικίας.
Ο Θεοφιλέστατος ωμίλησεν εις το Εκκλησίασμα αναφερόμενος εις την μεγάλην επιθυμίαν του Ζακχαίου να συναντήση τον Χριστόν και εις την αλλαγήν που επέφερε εις την ζωήν του η συνάντησις αυτή, συνδέσας την μετάνοιαν (του Ζακχαίου) με το μήνυμα που μας δίδουν οι τρείς Ιεράρχες μέσα από τη ζωή, την θεολογία τους και τα συγγράμμάτα τους.
Εις το τέλος ο Θεοφιλέστατος συμπαραστατούμενος και από τον Πρωτοπρ. π. Χρήστο (Φιλιώτη) τον οποίον ευχαρίστησε και συνεχάρη διά την άρτιαν οργάνωσιν της Πανηγύρεως αλλά και την πρόοδον της Ενορίας, έκοψε την Βασιλόπιττα για το Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητος και τους έλληνες φοιτητές.
Ακολούθησε το γεύμα της Ενορίας σε ελληνικό εστιατόριο, εις το οποίον παρεκάθησαν όλοι σχεδόν οι εκκλησιαζόμενοι.
Φωτογραφίες: κ. Ιωάννης Καλούσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου