Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Διάσημη Σεφ ανοίγει εστιατόριο με το όνομα "Saloniki" στη Βοστώνη !

Οι New York Times «ύμνησαν» το φαγητό της Θεσσαλονίκης, όμως, τελικά η Βοστώνη θα είναι αυτή που θα το απολαύσει! Ο λόγος; Μία διάσημη σεφ της πανεπιστημιούπολης της Ανατολικής Ακτής, η Jody Adams, θα ονομάσει το νέο της εστιατόριο «Saloniki».

Το όνομα, σύμφωνα με το Boston Magazine, προέρχεται από τον συνεταίρο της Jody Adams, τονEric Papachristos, ο οποίος είναι γεννημένος στην πόλη μας. Ο τρίτος συνεταίρος ονομάζεται Jonathan Mendez. Το εστιατόριο θα σερβίρει πιάτα με πίτα, σαλάτες, κεφτέδες, κολοκυθάκια με φέτα, τζατζίκι, φέτα και πολλά ακόμη. Το concept θα είναι βασισμένο στο «build your own dish» (φτιάξε το πιάτο σου), κάτι διαφορετικό για το συγκεκριμένο κοινό που απευθύνεται. Για τους Έλληνες φοιτητές που βρίσκονται στην Βοστώνη, το νέο εστιατόριο θα βρίσκεται στην οδό 132Brookline Ave., στην γειτονιά Fenway Park.
Σύμφωνα με το διάσημο Zagat, η Jody Adams δεν είναι η πρώτη σεφ που ακολουθεί την νέα μόδα της Βοστόνης με την ελληνική κουζίνα. Όπως αναφέρει το 2015 άνοιξαν δύο «upscale» εστιατόρια με ελληνική κουζίνα (Doretta Taverna και Raw Bar), αλλά και πιο οικονομικά στέκια (Dates andOlives).  Πρόκειται για μία σημαντική νέα μόδα που αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα σε μία σημαντική αμερικανική πόλη, όπου βρίσκονται κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ.
Να επισημάνουμε πως η Jody Adams είναι μία από τις πλέον διάσημες σεφ της Βοστώνης, με εξαιρετικά επιτυχημένες δουλειές (π.χ. Rialto στην Harvard Square και Trade στην Financial District) και βραβείο James Beard. Δείτε ΕΔΩ το twitter του εστιατορίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου