Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Το μεγαλύτερο καρναβάλι όλων των εποχών ετοιμάζει η Λεμεσός

Το μεγαλύτερο καρναβάλι όλων των εποχών, από άποψη συμμετοχών θα παρουσιάσει φέτος η Λεμεσός, που ετοιμάζει και πολλά και διάφορα και διαφορετικά, για το διάστημα από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Οι συμμετοχές ομάδων πεζών και αρμάτων έφθασαν τις 150, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, υπάρχουν πολλές ομάδες των 500 ατόμων και έτσι οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν φέτος τις 15 χιλιάδες.
Τα άρματα είναι σατυρικά, εμπνευσμένα από την οικονομική κρίση, το κυπριακό και τη βουλή, ενώ πολλές ομάδες επέλεξαν άρμα και στολές από ήρωες του μαγικού κόσμου του Ντίσνεϊ και παραμύθια.
Όσον αφορά τη μεγάλη παρέλαση, γίνονται σκέψεις να αρχίσει φέτος πιο νωρίς, αφού και οι συμμετοχές είναι περισσότερες, ώστε να προλάβουν όλοι να παρελάσουν με το φως της ημέρας.
Φέτος επίσης δεν θα είναι Βασιλιάς ο Καρνάβαλος αλλά Βασίλισσας την οποία θα ενσαρκώσει η γνωστή καρναβαλίστρια Έλενα Παπαδοπούλου.
Το ΡΙΚ αποκαλύπτει ότι το άρμα της Βασίλισσας θα έχει φέτος θέμα “Λεμεσός: το διαμάντι της Μεσογείου”, θα περιλαμβάνει εκτός από το θρόνο της βασίλισσας και ανάλογη με το θέμα κατασκευή, “άγρια” και επιβλητική.
Σαν πρώτη γεύση Καρναβαλιού, φέτος θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη νύκτα της Τσικνοπέμπτης, στην είσοδο της Βασίλισσας στην πόλη. Ήδη, το επιτελείο του δήμου Λεμεσού επικεφαλής του οποίου είναι η πολιτιστική λειτουργάς Σκεύη Αντωνιάδου, δουλεύει ακούραστα και ευφάνταστα, για να προφέρει το αλλιώτικοί σε κατοίκους και επισκέπτες.
Με όλα αυτά τη Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου αξίξει κάποιος βρίσκεται στη Λεμεσό.
Πηγή ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου