Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Κολωνία: Αμοιβή 10.000 ευρώ για πληροφορίες


Αμοιβή για πληροφορίες, που φτάνει τα 10.000 ευρώ προσφέρουν οι Αρχές της Κολωνίας στην έρευνα για τα εγκλήματα της Πρωτοχρονιάς -την ώρα που η υπόθεση έχει βάλει φωτιά στο προσφυγικό. Παράλληλα, αναφέρεται αύξηση στη ζήτηση για σπρέι πιπεριού και αμυντικού τύπου όπλα κρότου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ , οι καταγγελίες για τα περιστατικά της Πρωτοχρονιάς έχουν φτάσει τις 652.
Η εισαγγελία της Κολωνίας ανέφερε πως διαθέτει αμοιβή μέχρι 10.000 για σοβαρές πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη δραστών (πρόκειται, διευκρίνισε, για συνολικό ποσό, που θα μπορούσε να μοιραστεί μεταξύ όσων δώσουν πληροφορίες).
Την ίδια στιγμή, γίνεται εδώ και ημέρες λόγος για αυξημένη ζήτηση μέσων αυτοάμυνας μετά τα περιστατικά. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο αριθμό αιτημάτων για χορήγηση αδειών» για όπλα κρότου ανέφεραν μέσω του Facebook οι αστυνομικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αμυντικά όπλα συναγερμού.
Αρκετά ΜΜΕ υποστηρίζουν επίσης ότι μετά τα περιστατικά έχει αυξηθεί η ζήτηση τόσο για όπλα συναγερμού όσο και για αμυντικά σπρέι, όχι μόνο στην Κολονία αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Βαυαρία, την πύλη εισόδου στη Γερμανία για τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα από την Αυστρία.
«Από τις αρχές του έτους έχουμε πουλήσει διπλάσιο αριθμό σπρέι σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ενώ οι πωλήσεις αμυντικών όπλων αερίου έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο περίπου» είπε ένας οπλοπώλης από την κοινότητα Νότις, στα βόρεια της Κολονίας, στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Rheinische Post. Σημείωσε όμως ότι οι πελάτες του είναι στην πλειονότητά τους «άνδρες που θέλουν να αγοράσουν σπρέι για τις συζύγους ή τις κόρες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου