Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Το ISIS κατακτά εδάφη στα σύνορα με Τουρκία

Νέα εδάφη στην επαρχία του Χαλεπιού και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία κατακτά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναπτύσσοντας τις δυνάμεις του προς τα δυτικά, σε μια περιοχή που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της αμερικανοτουρκικής αεροπορικής εκστρατείας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι μαχητές του ISIS κατέλαβαν τουλάχιστον τέσσερα χωριά κοντά στην πόλη Μαρέα (20 χλμ. νότια των συνόρων), η κατάληψη της οποίας φαίνεται ότι είναι και ο στρατηγικός στόχος αυτής της επίθεσης προς τα δυτικά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Μαρέα και το βόρειο κομμάτι της επαρχίας του Χαλεπιού ελέγχεται από άλλες αντάρτικες ομάδες και η πόλη θεωρείται σύμβολο της μάχης των ομάδων αυτών κατά του Ασαντ αλλά και κατά του ISIS.
Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι οι άνδρες του ISIS βομβάρδισαν τη Μαρέα με χημικά όπλα. Πρόσφατα, από τα δύο χωριά που καταλήφθηκαν είχε αποχωρήσει το Μέτωπο Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, παραδίδοντάς τα σε άλλη οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου