Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Είμαι μετανάστης – Η ζωή σου θα ήταν χειρότερη χωρίς εμένα

Αυτός σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πρόσφατης διαφημιστικής καμπάνιας που βγήκε στον «αέρα» από το Κίνημα Ενάντια στην Ξενοφοβία (ΜΑΧ) στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας. Στις αφίσες που έχουν ως τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» παρουσιάζονται
φωτογραφίες από 4 ανθρώπους: έναν πυροσβέστη από την Πολωνία λέγοντας «επί 7 χρόνια σώζω ζωές και η δική σου μπορεί να είναι η επόμενη που θα σωθεί», μία δασκάλα αγγλικής γλώσσας από την Κένυα που αναφέρει «έχω διδάξει αγγλικά σε παραπάνω από 2.400 μαθητές και ήμουν η πρώτη μαύρη Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δασκάλων», μία νοσοκόμα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας από την λατινοαμερικάνικη νησιωτική χώρα Τρινιντάντ και Ταμπάκο που εκμυστηρεύεται «για 15 χρόνια βοηθώ ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη, το άγχος και την σχιζοφρένεια» (ειδικά το τελευταίο ταιριάζει ιδιαίτερα στους κομπλεξικούς θιασώτες του ρατσισμού) και έναν νομικό συμπαραστάτη από την Σρι Λάνκα, ο οποίος μάλιστα έχει εκλεχθεί ως ο νομικός συμπαραστάτης της χρονιάς 2014, που δηλώνει «για 13 χρόνια προασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα και αγωνίζομαι για Δικαιοσύνη».
Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι όλα αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία και όχι στο Βαλκάνιο Ελλαδιστάν στο οποίο μπορεί μεν να υπάρχουν οι καλύτερες των προθέσεων όμως τα πάντα είναι τόσο χύμα που μπορεί να αδικούνται ακόμη και σε μικρά και καθημερινά πράγματα όχι μόνο οι νόμιμοι ή λαθραίοι μετανάστες αλλά ακόμη και οι ντόπιοι κάτοικοι!
Έτσι ενώ ήταν πολύ απλό από την αρχή, την δεκαετία του ’80 ακόμη, να ξεκινήσει να οργανώνεται μία ορθολογική μεταναστευτική πολιτική τότε που οι εξελίξεις διαβλεπόταν από όλους, το πράγμα αφέθηκε, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρεσκόταν σε ορισμένες γελοίες διατυπώσεις και συνθηματολογίες απευθυνόμενες προφανώς σε κάφρους (στο κατάλληλο κοινό ψηφοφόρων δηλαδή) και όταν γεμίσαμε με εκατομμύρια κόσμο από Ασία και Αφρική, τους είχαμε να γυρνάνε στους δρόμους και λες και βρίσκονται στην ζούγκλα να χρειάζεται να παρανομήσουν ή και να σκοτώσουν για να φάνε και μέχρι και σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση όσοι μένουν εδώ ή να είναι θύματα κάποιου Ελληναρά λαμογιού – εκμεταλλευτή που τους έχει σχεδόν τζάμπα εργαζόμενους ή να τριγυρνάνε τα καλοκαίρια από το πρωί ως το βράδυ μέσα στον ήλιο και στην ζέστη στις παραλίες για να πουλάνε κινέζικα μπιχλιμπίδια σε ημίγυμνες λουόμενες.
Από αυτούς τους ανθρώπους ίσως κάποιοι να ήταν πρωτόγονοι και να το έδειξαν με τον χειρότερο τρόπο, πολλοί όμως, ίσως οι περισσότεροι, ήταν και είναι άνθρωποι της εργασίας και της προκοπής που αν είχαν το κατάλληλο περιβάλλον θα μπορούσαν να διαπρέψουν και να προσφέρουν πολλά στην ελληνική κοινωνία.
Όπως και οι προαναφερόμενοι προσφέρουν στην αγγλική κοινωνία. Αλλά οι ελλαδικές κυβερνήσεις της λαμογιάς και της Κλεπτοκρατίας, όπως και εμάς τους ντόπιους έτσι και τους μετανάστες μας είχαν όλους σε ένα τσουβάλι, ως δεδομένους, να περιμένουμε να δούμε Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο που φυσικά ποτέ δεν είδαμε. Και οι χαμηλότερης νοημοσύνης ντόπιοι και μετανάστες, λόγω αυτής της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αντί να τα βάλουν με τις κυβερνήσεις να το έχουν ρίξει στην εύκολη λύση της καφρίλας και του ρατσισμού.
Ενώ το ζήτημα ήταν πολύ απλό: έχεις προβλήματα και θέλεις να συμπεριφερθείς ακραία; Γίνε ρατσιστής εναντίον των κυβερνώντων! Εκεί ίσως να αξίζει να το κάνεις γιατί στο Ελλαδιστάν ίσως μόνο έτσι να αναγκαστούν οι επιπόλαιοι και τυχοδιώκτες (που εμείς εκλέγουμε) να σε προσέξουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου